Kazal

Events occur in real time

Events occur in real time
e?
a legmodernebb technológiai vívmányok révén biztosítja majd

FUTÁR - az évtized egyik legjelentősebb tömegközlekedési fejlesztése Budapesten

MADÁR FA KING

négy milliárdot nyert a kisvitézy a vívmányok beszerzésére

(via ukridge)

A 30 éves szétrohadt busznak 1 korrekt része lesz, a GPS :-))

De a 60-as évekbeli lyukasztós jegyrendszer még marad 2015-ig (!), rákérdeztem a BKK-nál … mert ott már a legfeljettebb tecnikát akarják, nyilván ami mondjuk Prágában van és kurva jó (idő és zóna alapó jegyrendszer) az már elavult :))

Azért mert ezek technikafétisben vannak. Nem az van, hogy kitalálnák, miféle tarifarendszert szeretnének, és ahhoz keresni működő megoldást, nem. Be kell szerezni a legeslegmodernebb miagecit, aztán ha valaki kitalálja, hogy milyen tarifarendszert akar, akkor szét lehet tárni a kezeket, hogy “kérem, a világ legmodernebb szisztémája tízezermilliárdért se tudja ezt”.

Nem az van itt, hogy annyira kőbuták az adónkból költekezők, hogy képtelenek hozzájárulni a világ fejlődéséhez, hanem az, hogy olyannyira kőbuták, hogy képtelenek használni a már kitalált dolgokat.

Na ettől gyarmat a gyarmat.

(via ukridge)

ja, én is azt írtam nekik, hogy a 2000 meglévő lyukasztót miért nem lehet ASAP lecserélni időpecsétes lyukasztókra az meglenne pár száz millió forintból és mehetne az időalapú jegyrendszer … azt írták, hogy utána ezt le kellene cserélni az elektronikus jegyrendszerre… csak az még 3-4 év és 30-40 milliárd. Nagy pénz, aminek a 10-15% nem elhanyagolható összeg. Addig marad a lyukasztás (!) …2012-ben … szégyen.

(via zero2zero)

komolyan fel sem merül bennetek, hogy nem akarnak többet költeni a papír alapú jegyrendszerre meg a pecsételős nyomtatós többi - már most elavult - megoldásra? akárhányszor bkv-ra ülök, akkor akár a hetesen, akár a metrón (tehát frekventált helyeken) megyek, a két lukasztásból az egyiknél nem, vagy alig láthatóan nyomtat a nyomtató.

plusz eltömítik, elromlik. nyilván, mert nem költenek eleget a karbantartásra. viszont új pecsételős automatikák helyett inkább csinálnak majd egy rendes oyster-szintű rendszert, amiben gondolom ugyanúgy lesz még papírjegy, de az is vonalkódos már. hogy csak villany meg hálózati kapcsolat kelljen a jogosultság ellenőrzéséhez, ne tinta meg ember.

ukridge is csak kőbutázik, nem gondolkodik, hogy vajon miért csinálhatják úgy, ahogy.

  1. kgyst reblogged this from kazal
  2. kazal reblogged this from zeroz3ro
  3. zeroz3ro reblogged this from ukridge
  4. ukridge reblogged this from zeroz3ro
More Information